Miodowa różnorodność 04-04-2012, 13:54

Strona: http://www.krolewskie-miody.pl/ Ocena: ***
Miodowa różnorodność

Miód każdemu z nas kojarzy się przede wszystkim ze słodkim, złotawym i lepiącym się płynem, używanym w kuchni i kilku innych dziedzinach. Wyobrażenie dość okrojone. Każdy rodzaj miodu jest odmienny od poprzedniego, mają inny kolor, zapach, smak a także konsystencję. Przyczyna różnorodności tkwi w sposobie pozyskiwania, oraz gatunkach roślin. Wyróżniamy między innymi miody takie jak lipowy, akacjowy, oraz wiele wiele innych. Ich smaki, od bardzo łagodnych przechodzą w słodkie, a niektóre są wręcz gorzkawe. Podobnie ma się sprawa jeżeli chodzi o intensywność barw i woni, czy zagęszczenia. Żeby wybrać swój ulubiony, powinieneś skosztować chyba wszystkich. Zajęcie czasochłonne, ale jakie smaczne!

Odwiedź stronę: Miodowa różnorodność

Podobne wpisy

Zdrowie na słodko

Zdrowie na słodkoZ pewnością tylko niewielu z amatorów miodu, ma świadomość jak bardzo pożyteczny i wszechstronny jest…